Για απάτη παραπέμπεται σε δίκη ο δικηγόρος Ν. Γοργίας

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται σε δίκη ο δικηγόρος Νικόλαος Γοργίας, μετά την επικύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που ασχολήθηκε με την υπόθεση αναφορικά με την απατή σε βάρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για ποσό 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται, σύμφωνα με την μήνυση του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, από δικηγορικές αμοιβές που δεν είναι νόμιμες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (αριθ. 1785/2011), ο Ν. Γοργίας εξαπάτησε από το 1998 έως το 2007 τον τότε πελάτη του Κ. Αγγελόπουλο αποσπώντας του συνολικά 27,3 εκ. ευρώ.

Ο δικηγόρος κατηγορείται ότι έπεισε τον επιχειρηματία να του καταβάλει 18,4 εκατ. ευρώ μεταξύ 1999 και 2007 παραπλανώντας τον ότι ενεργούσε για την κατάσχεση 355 εκ. δολαρίων στο πλαίσιο της δικαστικής διένεξης με τον αδελφό του Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Επίσης κατηγορείται ότι το 1998 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 9,6 εκ. δολάρια για επενδύσεις σε ακίνητα που δεν έγιναν ποτέ.

Τέλος, κατηγορείται ότι το 2007 έλαβε 2,4 εκ. ευρώ, μετά από ψευδή διαβεβαίωση που έκανε στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ότι είχε δικαιωθεί δε αστική αντιδικία του με τον αδελφό του.

Στο βούλευμά του, το Συμβούλιο χαρακτηρίζει τον δικηγόρο ως πρόσωπο «που τελεί απάτες κατ’ επάγγελμα για πορισμό εισοδήματος και έχει σταθερή ροπή στη διάπραξη απατών ως στοιχείο της προσωπικότητάς του».
Το Συμβούλιο Εφετών έχει απορρίψει την έφεση του δικηγόρου.
Πηγή: skai.gr