Και ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για το Τέλος Ακινήτων

Αίτημα για να διορθωθούν τα λάθη σε λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ενιαίο τέλος ακινήτων μπορούν να καταθέτουν στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων , έως τις 20 Ιανουαρίου και στην διεύθυνση: www1.gsis.gr/taxisnet2/eta/

Χθες στην Καλαμάτα δόθηκαν εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σπίτια και καταστήματα , που όπως επισημαίνει η ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο λογαριασμούς με το τέλος , αλλά και παλαιοτέρους λογαριασμούς που δεν έχουν εξοφληθεί .

Η εγκύκλιος δεν λαμβάνει υπόψη της το 80ήμερο χρονικό περιθώριο που είχε ανακοινωθεί ότι θα δινόταν για την πληρωμή των επιβαρημένων με το τέλος λογαριασμών. Στελέχη της ΔΕΗ εξηγούν ότι «στον πελάτη δίνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης, εφόσον καταβάλει την αξία του ρεύματος και το ειδικό τέλος μέσα σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού».

Παράλληλα διευκρινίζουν ότι στις περιπτώσεις που εξοφλήθηκε μόνο η αξία του ηλεκτρικού, το ειδικό τέλος απλώς θα ενσωματωθεί στον επόμενο λογαριασμό, ο οποίος θα περιέχει και τη β΄ δόση του, ενώ σημείωσαν οτι «Αν δεν πληρωθεί κι αυτός ο λογαριασμός θα εκδίδεται εντολή διακοπής».
Πηγή: Νίκος Υποφάντης