Οι Έλληνες του Occupy Wall Street στους Νέους Φακέλους

Τους έλληνες που ξεκίνησαν τα κινήματα των αγανακτισμένων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη συναντούν αποκλειστικά απόψε στις 23.00 ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ.

Ο Αλέξης Παπαχελάς συναντά στο Λονδίνο, τον 28χρονο Σπύρο Λημναίο, εκπρόσωπο του Occupy London, που ξεκίνησε το όλο εγχείρημα από μία ιστοσελίδα.

«Tο ξεκίνησα αρχικά στο Facebook τον Σεπτέμβριο καθώς παρακολουθούσα την προετοιμασία του Occupy Wall Street και εμπνευσμένος από αυτό, αποφάσισα να φτιάξω μια σελίδα στο Facebook, και είμαστε εδώ, 2 μήνες αργότερα».

Ο Λημναίος μεγάλωσε στην Νίκαια, σπούδασε στο Λονδίνο, και πριν αποφασίσει να ενταχθεί στο κίνημα των αγανακτισμένων εργαζόταν για το Βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν είναι μια επανάσταση της νεολαίας» λέει ο Λημναίος στον Αλέξη Παπαχελά. «Έχουμε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, από όλες τις φυλές, έχουμε μαμάδες με τα παιδιά τους έχουμε συνταξιούχους. Είναι κάτι που έχει αγγίξει πολύ κόσμο».

Ακόμη, απόψε στις 23.00 στον ΣΚΑΪ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ συναντούν την ελληνίδα εικαστικό και τον αμερικανό καθηγητή Πανεπιστημίου που ξεκίνησαν πρώτοι το κίνημα των αγανακτισμένων στην Wall Street και βρήκαν το – διάσημο πια – σύνθημα «είμαστε το 99%»
Πηγή: skai.gr