Απόψεις ειδικών για τα εργασιακά στην εκπομπή "Κυριακή με Δράση"

«Αν καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν 2,2 δισ. ευρώ τόνισε ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Κυριακή με δράση». Ο κ. Ρομπόλης τόνισε ότι η τρόικα κάνει προτάσεις χωρίς να αναφέρει τα πιθανά αποτελέσματα αυτών.

Ο Στέλιος Σταυρίδης, Αντιπρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας σημείωσε ότι ο εργασιακός νόμος που ισχύει σήμερα είναι νόμος του 1983 ενώ σχολίασε ότι «οι Έλληνες δεν θέλουμε να καθορίσουμε την τύχη μας, είμαστε αυτοκαταστροφικοί».

«Δεν έχει επανέλθει στην ατζέντα του διαλόγου της τρόικα η μείωση των αποζημιώσεων» είπε ο Μιχάλης Χάλαρης, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, τονίζοντας ότι 1 στους 3 εργαζόμενους αυτή τη στιγμή εργάζεται ανασφάλιστος.

«Η αγορά καταρρέει μέρα με τη μέρα και πως ο πιο σημαντικός στόχος για το 2012 είναι η επιχειρηματική επιβίωση» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιώργος Ζησιμάτος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Οικονομικά

«Εάν δεν "περάσει" το PSI, θα καταρρεύσει όλη η συμφωνία» δήλωσε αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας ο οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Κίσσας.

Σημειώνοντας ότι η ξένοι δεν θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο κ. Κίσσας τόνισε ότι η δανειακή σύμβαση και το PSI πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν.

«Ο Λ. Παπαδήμος έχει καθυστερήσει δραματικά ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι το ύψος του χρέους που πρέπει να μειωθεί άμεσα» υπογράμμισε ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νίκος Φίλιππας.




Πηγή: skai.gr