Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σε χειμωνιάτικο κλίμα επανέρχεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς από σήμερα αναμένεται επιδείνωση με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση και τους ανέμους να φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στα πελάγη.

Αύριο Σάββατο, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας, κυρίως στα δυτικά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Πηγή: Kathimerini.gr