Παραμένει στη Μεσογείων η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Μπορεί η προθεσμία που είχε δοθεί στη ΓΕΝΟΠ από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να αποχωρήσει έως τις 8 το βράδυ από το κτίριο της Μεσόγειων να παρήλθε, αλλά οι συνδικαλιστές παραμένουν στη θέση τους.

Οι συνδικαλιστές έκλεισαν μάλιστα, αργά το βράδυ της Τρίτης, δύο από τις τρεις λωρίδες της ανόδο της λεωφόρου.

Σύμφωνα με πήγες της Ομοσπονδίας, συνδικαλιστές αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας τους προειδοποίησε πως αν δεν αποχωρήσουν θα διατάξει εκκένωση Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος, χωρίς όμως να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αν η παρανομία
μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στο φτωχό, τότε είμαστε χίλιες φορές παράνομοι. Μετέφερα στον εισαγγελέα την ομόφωνη απόφαση της ΓΕΝΟΠ η να μην εγκαταλείψουμε το κτίριο» δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Ο εισαγγελέας απάντησε ότι οι συνδικαλιστές θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και το θέμα είναι πλέον στην αρμοδιότητα της αστυνομίας.

"Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν μας ικανοποιούν. Εδώ και τώρα να πάρει πίσω τον κατάπτυστο νόμο της γιατί όπως έλεγε και ο κ. Βενιζέλος -αλλά το ξέχασε- το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να είναι ‘μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους’" διαμηνύουν οι συνδικαλιστές.

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις εξέφρασε η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μετέβη στη Μεσογείων. «Οι δικαστές δεν πρέπει να εφαρμόζουν τέτοιους νόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, ο Κίμων Στεργιώτης, διευθυντής Επικοινωνίας Τύπου της ΔΕΗ σημείωσε ότι οι λογαριασμοί μπορούν να πληρωθούν στα ταμεία της επιχείρησης και μέσω ΑΤΜ, για όσους έχουν λογαριασμό.

Ωστόσο, πολίτες επισημαίνουν στον σταθμό μας ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης δε δέχονται πληρωμή λογαριασμών.

Τονίζεται ότι απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους ακινήτων ευπαθείς ομάδες, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, δε θα διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όσους υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr