Νέα εκκίνηση για το πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες»

Ως μία από τις ελάχιστες συνεργασίες δημόσιων φορέων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η πρωτοβουλία που προσφέρει το Μ.Α. «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» είναι αξιοσημείωτη, σύμφωνα με την kathimerini.gr.

Πρόκειται για ευρεία συνέργεια φορέων, μεταξύ τους το αυστριακό πανεπιστήμιο DUK, το Ίδρυμα Μπότση, το Ερευνητικό Κέντρο (ΥΠΠΑΙΔ) ‘Αθηνά’, το ΕΜΠ και πλειάδα υποστηρικτών που αποπειρώνται να επαναπροσδιορίσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για το δημοσιογραφικό λειτούργημα του μέλλοντος, φέρνοντας στην ‘εικόνα’ τις ψηφιακές τεχνολογίες καθώς και τις ριζικές αλλαγές στους τρόπους που επικοινωνούμε, μαζικώς.

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2005, η πρώτη προκήρυξη έγινε το 2007, και φέτος (περίοδος 2011-13) ξεκινάει η τρίτη διετής περίοδος που οδηγεί στον τίτλο Master of Arts. Τα πρόγραμμα είναι δίγλωσσο (ελληνικά - αγγλικά), έχει σχεδιασθεί για επαγγελματίες επικοινωνητές – δημοσιογράφους και τα μαθήματα γίνονται με εντατικές περιόδους σε Ελλάδα και Αυστρία. Παρακολουθώντας και αναλύοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στη διαδικτυακή επικοινωνία, καθηγητές και φοιτητές προσαρμόζουν τις διδακτικές μεθόδους στις ακαδημαϊκές θεωρήσεις της.

Σύντομα αναμένεται να εκκινήσει το «Περιφερειακό» τμήμα του, σε συνέργεια με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η σύγκλητος του οποίου έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση. Το νέο τμήμα γίνεται με την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για σχετικές πληροφορίες πρέπει κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.athena-innovation.gr κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.» ή να πάει κατ’ευθείαν στη στη σελίδα του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα δίνει έμφαση στην διεθνή του διάσταση, καθώς στο DUK στεγάζεται το Κέντρο Διεθνούς Δημοσιογραφίας που εκπαιδεύει ή μετεκπαιδεύει δημοσιογράφους – επικοινωνητές κυρίως από την κεντρική Ευρώπη. Η Ελληνική πρωτοβουλία, στοχεύει να κάνει το ίδιο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις μεσογειακές χώρες, προσφέροντας το αγγλόγλωσσο σκέλος του Προγράμματος, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Πηγή: skai.gr