Κλείσιμο

Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω της απεργίας

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους, λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, αλλά και της στάσης εργασίας των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Χαρακτηριστικά, λίγο πριν από τις εννέα το πρωί, το μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα του Κηφισού έφτανε τα εννέα χιλιόμετρα...

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτεύουσα θα είναι όλη τη Δευτέρα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και προαστιακό, ενώ χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα τραβούν λεωφορεία και από τις 11 έως τις 4 τα τρόλεϊ, προκείμενου οι εργαζόμενοι, σε γενικές συνελεύσεις, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ώρα, στοιχεία του ΟΑΣΑ αποκαλύπτουν ότι η κάθε 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολογίζεται σε 900.000 ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Υποδομών, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον.

Σε 48ωρη κινητοποίηση θα προχωρήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί.

Στο μεταξύ, 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28 Σεπτεμβρίου) οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί έχει προγραμματισθεί παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Tην ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή και στη συνέχεια πορεία οι αστυνομικοί. Σήμερα, ανάρτησαν στο Λυκαβηττό πανό διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα.

Τέλος, παράνομη έκρινε το δικαστήριο την στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Πηγή: skai.gr