Έληξε η κατάληψη στο στούντιο της ΝΕΤ

Αποχώρησαν τελικά οι περίπου 60 φοιτητές από το τηλεοπτικό στούντιο της ΝΕΤ, αφού προηγουμένως μαγνητοσκοπήθηκε δήλωσή τους σχετικά με το νέο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία. Η δήλωση συμφωνήθηκε να μεταδοθεί από το βραδινό δελτίο των 12πμ.

Οι φοιτητές, μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των καταλήψεων, εισέβαλαν στο στούντιο την ώρα που άρχιζε το δελτίο ειδήσεων στις 9, το οποίο διακόπηκε.

Οι φοιτητές ανηρτησαν πανό και ζήτησαν να παρέμβουν ζωντανά, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ, η δήλωση τους μαγνητοσκοπήθηκε, χωρίς όμως να μεταδοθεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το θέμα:    
"Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές τονίζεται σε ανακοίνωσή της

"Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση".

Πηγή: Βασίλης Κουφόπουλος