Κλείσιμο

ΔΕΘ: Χωρίς τον πρωθυπουργό τα εγκαίνια

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, χωρίς την παρουσία, για πρώτη χρονιά, του πρωθυπουργού.

Στα εγκαίνια παρέστη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και να μειώσει το σπάταλο κράτος. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, για να πάψει το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ελληνικό λαό.

Η πόλη φρουρείται από 6.500 αστυνομικούς, τη μεγαλύτερη δύναμη όλων των ετών, ενώ έχουν μεταφερθεί ο ειδικός φράκτης της αστυνομίας και το όχημα εκτόξευσης νερού. Επίσης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ήδη η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές όταν εντόπισε άτομα με κουκούλες στο κτίριο προσκόπων.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν έξι συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, φοιτητές υπό κατάληψη σχολών και Αγανακτισμένους, που θα πραγματοποιήσουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις. 

Στις 3:30 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο και θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Συγκέντρωση διοργανώνουν και οι οπαδοί του Ηρακλή, για τον υποβιβασμό της ομάδας τους. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να κλείσουν το Σάββατο τα καταστήματα από τις 3 το μεσημέρι υπό το φόβο βανδαλισμών.

Οι «Αγανακτισμένοι» προτίθενται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ από τις 15:00 το μεσημέρι με τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο).

Η οικονομία στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού

Στις 8 το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στο αναπτυξιακό μοντέλο και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Θα τονίσει επίσης την ανάγκη ευνομίας και δικαιοσύνης και θα κάνει αποτίμηση των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα έως εδώ.

Τέλος θα καλέσει τους παραγωγικούς φορείς σε εθνική προσπάθεια και θα καταγγείλει όσους αντιστέκονται στις αλλαγές.

Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη 13:00 το μεσημέρι όχι στο Βελλίδειο αλλά, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr