Ιδιοκτήτες ταξί: Όχι σε κινήσεις που θα δημιουργήσουν πόλωση

Την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα δημιουργήσουν πόλωση, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι δε θα υπογράψει καμία άδεια ταξί από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και κάλεσε τους οδηγούς ταξί να μην επαναλάβουν τις εικόνες του καλοκαιριού.

Υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος με όρους τάχθηκε από τη ΝΔ ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ η Τόνια Αντωνίου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο Ρέππα ήταν σύμφωνο με την τρόικα, τους οδηγούς και το κράτος και σε αυτό – όπως είπε – «συμφώνησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι που πρέπει να λάβει υπόψη του ο κ. Ραγκούσης».

Ο πρωθυπουργός, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να ανοίξει δύο «καυτά» μέτωπα και – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει δώσει εντολή τους κυρίους Λοβέρδο και Ραγκούση να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για τη δραστική περικοπή των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων (και των αμοιβών τους), που δρομολογείται παρά την αντίδραση του συλλόγου τους, και βέβαια την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί η οποία αναμένεται να βγάλει και πάλι τους ιδιοκτήτες στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επισπεύσει τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις προκειμένου να ανέβει στη ΔΕΘ με ενισχυμένο το μεταρρυθμιστικό του προφίλ.
Πηγή: skai.gr