Αντιδράσεων συνέχεια από το ΑΠΘ για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

Στην ανάγκη μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρονται την Τετάρτη οι πρυτανική αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο επισημαίνει την έντονη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας για το υπό ψήφιση επίμαχο νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για «επιμονή του υπουργείου να μη λάβει υπόψη ενστάσεις και αντιρρήσεις».

«Καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτύχει χωρίς τη συναίνεση και τη συμμετοχή αυτών που πρόκειται να την εφαρμόσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρυτανικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου «να επιδιώξει τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τη μεταρρύθμιση των ΑΕΙ», ώστε «τα πανεπιστήμια να επιτελέσουν την αποστολή τους στην υπόθεση εξόδου από την ύφεση και στη δημιουργία ενός νέου και βιώσιμου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Επίσης, τονίζουν τη «δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια, με τη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού τους κατά 50%, που, όπως σημειώνουν «θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά».
Πηγή: skai.gr