Ταξί: Συνάντηση ιδιοκτητών με Γ. Ραγκούση

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού μεταφορών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Ταξί έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Ο Γιάννης Ραγκούσης θα συναντηθεί και με εκπροσώπους του συνδέσμου ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και με τους εκπροσώπους του σωματείου οδηγών ταξί προκειμένου να ακούσει και τις δικές τους απόψεις.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης την Τρίτη θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για την υπόθεση των ταξί.

Η ενημέρωση θα γίνει μετά από αίτημα των Βουλευτών Θεόδωρου Καράογλου από τη ΝΔ και Μάκη Βορίδη από το ΛΑΟΣ την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα η επιτροπή.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μεγάλος αριθμός αυτοκινητιστών συγκεντρώθηκε έξω από τους Σταθμούς Κρουαζιερόπλοιων Α (Πύλη Ε11) και Β (Πύλη Ε12) με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.

Γύρω στις 9.00 υπήρξε ένταση όταν ομάδα εκ των συγκεντρωμένων στην οδό Χατζηκυριακου θέλησε να εμποδίσει την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία βουλευτών.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αποκλείσει δύο εφορίες.

Απο την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής έδωσε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Υποδομών για την υπόθεση των ταξί, καθώς ήταν αυτός που ως Υπουργός Οικονομικών προχώρησε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο Γιάννης Ραγκούσης πήγε να ξαναδεί ένα Προεδρικό Διάταγμα που να εναρμονίζεται καλύτερα στο πνεύμα της απελευθέρωσης και κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες ταξί για τη δυσφήμιση της χώρας λέγοντας πως «αν πρέπει κανείς να ψάξει για να βρει ποιος ευθύνεται για τη δυσφήμιση της χώρας νομίζω πως είναι στις αντιδράσεις της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας».

Κατά των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας ότι χάνουν το δίκιο τους με τις ακρότητες που ακολουθούν.
Πηγή: skai.gr