Δικογραφίες «αγνώστων δραστών» σε βάρος αστυνομικών για τα επεισόδια

Δικογραφίες σε βάρος αστυνομικών για χρήση χημικών και σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών, αλλά και για παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου έχει σχηματίσει η Εισαγγελία, που ερευνά σχετικές καταγγελίες για τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Οι δικογραφίες αυτές χαρακτηρίζονται ως «αγνώστων δραστών» και έχουν αποσταλεί σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα εξετάσει μάρτυρες και θα συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία, προκειμένου να αναζητήσει τους υπευθύνους για τις αξιόποινες πράξεις που διερευνά.

Επίσης, μετά από καταγγελίες, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος αστυνομικών για παράλειψη σύλληψης πολιτών που έφεραν όπλα.

Στο μεταξύ, την ακοή του και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξαν δίπλα του αστυνομικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στις 15 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».
Πηγή: skai.gr