Kάρολος Παπούλιας: Να προστατευθούν τα αδύναμα στρώματα

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη της οικονομικής κρίσης, αλλά "όχι με ισοπεδωτική συνταγή", εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του, νωρίτερα απόψε, ο Ρουμάνος ομόλογός του Τραΐάν Μπασέσκου, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε ακόμη στην βαλκανική πολιτική της Ελλάδας, στη στήριξη που παρέχει η Αθήνα στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση της πΓΔΜ, «η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα της περιοχής.

Ένα όνομα οριστικό, για όλες τις χρήσεις» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει να τροφοδοτεί τον πυρετό του εθνικισμού. Δεν αποκτά όμως κάνεις ιστορικό παρελθόν στήνοντας ανδριάντες».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να λάβει τέλος η τουρκική εισβολή και κατοχή και να επιτευχθεί μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την κατανόηση και την πλήρη στήριξή του «στα δύσκολα μέτρα που αναγκάζεται να πάρει η Ελλάδα» και σημείωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει την διμερή συνεργασία, προς όφελος και των δύο λαών. Ευχαρίστησε δε, για μία ακόμη φορά, τον κ. Παπούλια για την στήριξη που προσέφερε η Ελλάδα στον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Ρουμανίας, καθώς και για την στάση που τηρεί στο θέμα ένταξης της χώρας του στη Ζώνη Σένγκεν.

Πηγή: skai.gr