Βοτανικός: «Πράσινο φως» για τη διπλή ανάπλαση

Προχωρά το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, μετά την τροποποίηση στην τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη το βραδυ στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την θαλάσσια στρατηγική.

Με την τροποποίηση στην τροπολογία αποσαφηνίζεται ότι «η εξάρτηση της έκδοσης των αδειών από προηγούμενες άδειες ή πραγματικές καταστάσεις είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση των σκοπών της συγκεκριμένης χωροταξικής ρύθμισης και σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλουν ιδιωτικά δικαιώματα».

Η τροπολογία στην αρχική της μορφή όριζε ότι για να ξεκινήσουν τα έργα στον Βοτανικό, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η ανάπλαση της περιοχής των Αμπελοκήπων και ότι αν δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εντός 12 μηνών, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων - πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου - και των κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την τροποποίηση, που κατατέθηκε στη Βουλή, διασφαλίζεται η παράλληλη ανάπλαση με την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή η ταυτόχρονη αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στις δύο περιοχές, χωρίς να προσβάλλονται ιδιωτικά δικαιώματα.
Πηγή: skai.gr