Αγανακτισμένοι: Νέα διαδήλωση στον απόηχο των επεισοδίων

Στον απόηχο των επεισοδίων στη Βουλή, και στην Κέρκυρα, και των ποικίλλων αντιδράσεων που προκάλεσαν, οι Αγανακτισμένοι πολίτες συνέχισαν την Πέμπτη, για ένατη συναπτή ημέρα, τις κινητοποιήσεις. Τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κάλυψε ζωντανά το SKAI.gr.

Σε αποκλεισμό της εισόδου της Βουλής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με κλούβες προχώρησε νωρίτερα προληπτικά η αστυνομία, μετά τη διέλευση ομάδας δικυκλιστών οι οποίοι πέταξαν δυναμιτάκι.

Στη Βουλή το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά των κομμάτων της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για κατευθυνόμενους τραμπούκους που στρέφονται εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας".

Σε έντονο ύφος απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους λέγοντας ότι ο κ. Λοβέρδος, μαζί με το Γιώργο Πεταλωτή και τους μηχανισμούς τους, είναι αυτοί που υποθάλπουν τέτοια γεγονότα.

Πάντως από το γραφείο του υπουργού επισήμαναν ότι ο κ. Λοβέρδος δεν αναφερόταν στα πρόσφατα γεγονότα, αλλά σε επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος.

"Θετικές" χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, λέγοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να εξαντληθούν σε ουτοπικές διεκδικήσεις.

Για την εκδήλωση του Μίκη Θεοδωράκη δήλωσε ότι "ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιοι την χρηματοδότησαν και με τι πόρους". 

Δραματική έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες και τους υπολογισμούς και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, απευθύνουν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.

Στο μεταξύ, εγκλωβισμένος στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε το απόγευμα στο ΚΑΠΗ σε μία εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης – Ελληνικού, όταν δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και άρχισαν να πετάνε γιαούρτια, αβγά και πέτρες.

Πηγή: skai.gr