Γ. Καμίνης: Οι παράνομοι μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκλήθηκε στο Δήμο Αθηναίων με θέμα τους μετανάστες και την εγκληματικότητα. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε πως «οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν δε γίνει αυτό τότε η έννομη τάξη θα πρέπει να τους απομακρύνει, καθώς η κατάσταση είναι δραματική και έχουμε ευθύνη όλοι να κρατήσουμε την πόλη όρθια».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές Καμίνη για την οικονομία. Σχολιάζοντας την κρίσιμη οικονομική κατάσταση ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι «δεν ξέρουμε πως θα είναι η χώρα μας του χρόνου... δεν ξέρουμε αν θα είναι στο ευρώ και την ΕΕ».

Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Στη σύλληψη 37 ατόμων και στην προσαγωγή άλλων 339 προχώρησαν οι αρχές στο πλαίσιο νέας επιχείρησης για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας την Τρίτη.

Συνολικά ελέγχθηκαν 633 άτομα, 44 οχήματα και 18 καταστήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 210 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Από τους συλληφθέντες, 31 άτομα κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, τέσσερα άτομα για παράβαση του νόμου περί ηθών και δύο για καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη δημιουργία πέντε κέντρων, όπου θα κρατούνται λαθρομετανάστες μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία τους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας ο κ. Παπουτσής προανήγγειλε πεζές, εποχούμενες περιπολίες και ΜΑΤ σε δύο βάρδιες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Μία φορά την εβδομάδα θα γίνονται μεγάλες εξορμήσεις για ναρκωτικά και πορνεία.

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο υπουργός είπε ότι η μελέτη για το φράχτη στον Έβρο έχει ολοκληρωθεί και πλέον η κατασκευή του βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πρόσθεσε ότι θα δίνονται κίνητρα στους μετανάστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα του, ενώ μεικτά κλιμάκια θα κάνουν αυτοψίες σε κτίρια που διαμένουν.
Πηγή: skai.gr