Καμίνης: Σε λίγο η Αθήνα θα θυμίζει Βηρυτό του ’70

Την προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα σε λίγο καιρό να θυμίζει συνοικίες Βηρυτού της δεκαετίας του ’70 απηύθυνε την Πέμπτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», με αφορμή και τον θάνατο του 44χρονου την Τρίτη τα ξημερώματα.

Για τα επεισόδια της Τετάρτης και τη συμπεριφορά της αστυνομίας ανέφερε ότι το «ξυλοκόπημα διαδηλωτών χωρίς κανένα λόγο αμαυρώνει το κύρος της».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ώς τα τέλη Ιουνίου οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε επιλεγμένες γειτονιές.

«Η εικόνα της Ομόνοιας είναι απαράδεκτη. Πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, να φέρουμε φοιτητές, να επιδοτήσουμε το ενοίκιο, να δώσουμε κίνητρα να ξανανοίξουν τα καταστήματα, να δημιουργήσουμε θυλάκους ζωής στην πόλη» τόνισε.

«Οι δημοτικοί υπάλληλοι ούτε όπλο φέρουν ούτε εκπαίδευση έχουν ούτε να συλλάβουν μπορούν κανέναν. Μέχρι τέλος Ιουνίου ο δημοτικός αστυνομικός θα κάνει την εμφάνιση σε κάποιες επιλεγμένες γειτονιές. Πρέπει να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, το έχω τονίσει και στον πρωθυπουργό. Σε μεικτά κλιμάκια η δημοτική αστυνομία μπορεί να περιπολήσει» διευκρίνισε.
Πηγή: skai.gr