Κρουαζιέρα: Παραμένουν οι ενστάσεις και ο προβληματισμός

H ασφάλεια και η εργασιακή ειρήνη ήταν το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα που έθεσαν όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας στον υπουργό θαλασσίων υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, κατά την παρουσία του στο ετήσιο συνέδριο κρουαζιέρας στο Μαϊάμι.

Εκτός όμως από την ίδια τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν, τις ενστάσεις τους εξέφρασαν και για τα ζητήματα των πρόσθετων τελών που θα βαρύνουν τα πλοία με σημαίες εκτός ΕΕ, ενώ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των ελλιπών υποδομών όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σε ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας ζητούν για ακόμα μία φορά να μειωθούν ή να καταργηθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως και 40%.

Ζητούν επίσης τη μείωση του ΦΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών σωστά απάλλαξε από τέλη τους αερολιμένες, δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς όφελος της τουριστικής κίνησης αλλά και των νησιών.
Πηγή: skai.gr