ΕΣΥΠ: Υψηλοί τόνοι για τις συνενώσεις σχολείων

Στις βασικές αρχές του νέου ψηφιακού σχολείου ήταν αφιερωμένη την Τρίτη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ωστόσο  σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το θέμα των συνενώσεων των σχολείων, με τους εκπροσώπους, κυρίως της ΝΔ, να επιτίθενται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καταλογίζοντας σε αυτήν «την ερήμωση της περιφέρειας».

Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Μ. Κοντογιάννης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε λόγο για υπερπληθώρα σχολείων που ιδρύθηκαν στο παρελθόν, αλλά και υπερπληθώρα εκπαιδευτικών, αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα σχολείων.

Η νέα σχολική χρονιά (2011-2012) θα ξεκινήσει με σχολεία που προσφέρουν περισσότερο στη μάθηση», σημειώνει από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, στην οποία προστίθεται ότι στόχος είναι «σχολεία εύρωστα που μπορούν να εφαρμόσουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα και τις καινοτόμες δράσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νέου Σχολείου».

Το υπουργείο αναφέρεται στις ιδρύσεις σχολικών μονάδων των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011-12. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η διαδικασία των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων ολοκληρώνεται τώρα, έπειτα από δύο μήνες διαβουλεύσεων και ενδελεχούς μελέτης της κάθε περίπτωσης, του κάθε σχολείου».
Πηγή: skai.gr