Έξι συλλήψεις στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Σε έξι συλλήψεις (και μια προσαγωγή από την οποία δεν προέκυψε κάτι) προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, μετά τον εντοπισμό σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία του Βόλου τριών καλάσνικοφ και 6 πιστολιών.

Βρέθηκαν επίσης ασύρματοι της αστυνομίας, υλικά μεταμφίεσης και δεκάδες σφαίρες πολλών διαμετρημάτων.

Έρευνες πραγματοποιούνται και σε διαμερίσματα σε Χολαργό, Κυψέλη και Καλλιθέα και Βόλο όπου συλλέγονται αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τους:

- Νικολόπουλο Γεώργιο του Παναγιώτη, που γεννήθηκε το 1986 στο Μαρούσι

- Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμέο , που γεννήθηκε το 1987 στο Τεπελένι Αλβανίας

- Τσάκαλο Χρήστο του Γεράσιμου, που γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά

Επίσης από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τρία πολυβόλα τύπου καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.

Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα 1 πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές.
Πηγή: skai.gr