Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας στη συνάντηση Καμίνη – Καρτάλη

Για τα ανοικτά προβλήματα του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας (διαχείριση απορριμμάτων, αναπλάσεις υποβαθμισμένων περιοχών, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, κτήμα Δρακόπουλου, κ.α.) αλλά και ειδικότερα για τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης στη συνάντησή τους την Παρασκευή.

Ο κ. Καρτάλης προσκάλεσε το Δήμαρχο Αθηναίων σε ακρόαση σε Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το Μάρτιο 2011 ώστε να παρουσιάσει το Σχέδιο του για τη Αθήνα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από τον κ. Καμίνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρτάλης «Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε ένα προς ένα πολλά ανοικτά ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος της πρωτεύουσας. Φυσικά επικεντρώσαμε στο θέμα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας που είναι σε βαθιά κρίση γεγονός που απαιτεί μεγάλη επιμονή στις προσπάθειες μας αλλά και υπομονή στο χρόνο. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε στενή συνεργασία ώστε το θέμα αυτό να είναι στην 1η γραμμή προτεραιότητας από τη διοίκηση».
Πηγή: skai.gr