Συνελήφθη εγκέφαλος οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από την Πέμπτη ο εγκέφαλος της οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες στην Ιταλία και μάλιστα ήταν αυτός ο οποίος οργάνωσε το ταξίδι με το σαπιοκάραβο το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για έναν Ιρακίνο ο οποίος συνελήφθη από άντρες της ασφάλειας της Νίκαιας λίγο μετά της 9 το βράδυ. Μαζί του συνελήφθησαν ένας ακόμη Ιρακινός και ένας Μαροκινός μέλη του κυκλώματος ,ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Το κύκλωμα τα τελευταία δύο χρόνια μετέφερε μετανάστες προς την γειτονική Ιταλία έναντι αδράς αμοιβής. Το ραντεβού ήταν κυρίως νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Σχιστού, όπου ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά μετέφεραν τους αλλοδαπούς σε όρμο της Λευκάδας και από εκεί με ιστιοφόρα στην Ιταλία.

Τα τρία άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ασφάλειας Νίκαιας ενώ είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον εισαγγελέα της Κέρκυρας ,όπου και θα μεταφερθούν το πρωί της Παρασκευής. Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των 21 αγνοουμένων παραμένουν άκαρπες. Οι 230 περίπου μετανάστες οι οποίοι σώθηκαν έχουν ήδη φύγει από την Κέρκυρα και έχουν μεταφερθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ,προκειμένου να φιλοξενηθούν, για λίγες ημέρες, πριν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στη χώρα τους.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής