Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας

Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει προταθεί δέσμη μέτρων για το μείζον πρόβλημα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή κατά την πρώτη της συνεδρίαση την Τετάρτη.

Η διυπουργική θα συνεδριάζει τακτικά και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι τα προβλήματα του κέντρου είναι πολλά, σύνθετα και οξυμένα. Απόφαση και εντολή του πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, είναι να περάσουμε σε πράξη, θα συνεργαστούμε στενά γι’ αυτό και με τη νέα δημοτική αρχή και με την περιφέρεια.

Στο ζήτημα των μεταναστών αναφέρθηκε μετά τη διυπουργική και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Όπως είπε ο κ. Παπούτσης όταν ανέλαβε το υπουργείο παρέλαβε 45 χιλιάδες αιτήσεις άσυλου.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο υπουργός είπε πως διαμορφώνεται ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο αλλά και άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Όσοι δεν δικαιούνται να μείνουν στην χώρα θα υπάρχει η υποχρεωτική απέλαση ενώ θα εξεταστεί και η εφαρμογή του μέτρου του εθελοντικού επαναπατρισμού για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλαδα και θέλουν να επιστρέφουν στις χώρες τους.

Αναφερόμενος εξάλλου στο φράχτη για τη φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο είπε ότι δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο, καθώς έχει γίνει στην Ισπανία και τη Λιθουανία.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση, οι παράνομοι μετανάστες στον Έβρο να φιλοξενούνται σε δυο πλωτά κρατητήρια αφού οι χώροι των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών δεν επαρκούν, ο υπουργός Προστασίας απάντησε πως εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο αλλά έχει τεράστιο κόστος να λειτουργήσει μια τέτοια πρόταση.

"Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει επειδή το έχουμε αφήσει εδώ και καιρό", δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Πηγή: skai.gr