Δεν δέχονται μετατάξεις από την παλιά Ολυμπιακή

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν πρόκειται να δεχθεί τη μετάταξη στην υπηρεσία περίπου 450 πιλότων και μηχανικών από την παλιά Ολυμπιακή, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Αλεβιζόπουλος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρόκειται για υψηλόμισθους εργαζόμενους, οι οποίοι «θα πληρώνονται για να κάθονται, καθώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας στην ΥΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι περίπου 400 πιλότοι και μηχανικοί που αναμένεται να μεταταχθούν θα στοιχίζουν ετησίως περί τα 90 εκατ ευρώ, την ώρα που οι υπόλοιποι 3000 υπάλληλοι που εργάζονται σήμερα στην υπηρεσία κοστίζουν περίπου 80 εκατ ευρώ ετησίως.

Τέλος, χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ενστάσεις του προέδρου της MIG για το διαγωνισμό που αφορά στην επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν διεξαχθεί διαγωνισμός για κάθε αεροδρόμιο χωριστά, τότε η Olympic Air θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, καθώς είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στη διαδικασία για όλα τα αεροδρόμια, με κίνδυνο να αναλάβει τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης για τα μή κερδοφόρα, και τα «φιλέτα να δοθούν αλλού».
Πηγή: skai.gr