Αυταπάρνηση από τους πιλότους των Καναντέρ

Αυτοθυσία και αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια, επιδεικνύουν και πάλι οι πιλότοι των Καναντέρ στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν το "πύρινο τέρας" που έχει ζώσει την Αττική.

Τα Καναντέρ που μετέχουν στη "μάχη" για την κατάσβεση της φωτιάς στο νομό Αττικής, πραγματοποίησαν, μόνο την Κυριακή, πάνω από 100 ώρες πτήσης με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σχεδόν σε τέσσερις χιλιάδες τόνους νερού.

Όπως έγινε γνωστό, τα Καναντέρ SL215 και SL415 πραγματοποίησαν συνολικά την Κυριακή 33 εξόδους στο Νομό Αττικής, συμπληρώνοντας 103,5 ώρες πτήσης με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σε ρίψη 3.960 τόνων νερού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το 100% των ενόπλων δυνάμεων του Νομού Αττικής και σε ετοιμότητα ελικόπτερα Agusta bell ab205 και ένα αεροσκάφος C130 της πολεμικής αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, τα περίπολα επιτήρησης που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Υμηττός, Πάρνηθα, Βαρυμπόμπη, Γλυκά Νερά, Νέα Ερυθραία, Αυλώνας, Ωρωπός, Αυλίδα-Τανάγρα, Αλεποχώρι-Σαρωνικός και Πόρτο Γερμενό - Ψάθα κατά τη διάρκεια της νύκτας θα έχουν αποστολή τον έγκαιρο εντοπισμό αναζωπυρώσεων, καθώς και τη φύλαξη περιοχών που δεν έχουν πληγεί από πυρκαγιά.
Πηγή: skai.gr