Κλείσιμο

Τριχόπουλος: "Καθυστερεί το εμβόλιο"

Η παρασκευή μαζικών εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης Α δεν θα είναι έτοιμη ενδεχομένως ούτε τον Οκτώβριο εκτίμησε στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος.

Σημείωσε ότι οι ασθενείς που έχουν νοσήσει αποκτούν αντισώματα και δεν κινδυνεύουν από τον ίδιο ιό.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στο εξής δεν θα γίνεται καταμέτρηση των περιστατικών που έχουν προσβληθεί αλλά μόνο όσα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Σημείωσε επίσης ότι θεραπευτική αγωγή θα χορηγείται μόνο σε όσους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Παράλληλα μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίζουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες για τη νέα γρίπη με προτεραιότητα στα παιδιά έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για τη θεία κοινωνία

"Δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, ότι μπορεί να μεταδοθούν τα μικρόβια της νέας γρίπης, μέσω της θείας κοινωνίας", δήλωσε την Πέμπτη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Όπως είπε, τα κοχλυάρια με τα οποία μεταλαμβάνουν οι πιστοί είναι ασημένια και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. "Σύμφωνα με επιστημονική γνωμοδότηση, τα μικρόβια, αν υπάρξουν, χάνονται πάνω στο ασήμι".

Εν τω μεταξύ, επτά νέα κρούσματα προστέθηκαν την Πέμπτη, στην Κύπρο.

Αφορούν στρατιώτες στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων Λάρνακας. Εξετάζονται ακόμη 19 περιπτώσεις στο ίδιο στρατόπεδο.

Πηγή: skai.gr