"Περνάμε στη φάση προστασίας"

Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

"Από τη φάση περιορισμού περνάμε στη φάση προστασίας" δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε θα καταμετρώνται τα περιστατικά που έχουν προσβληθεί από τον ιό αλλά μόνο όσα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εξαιτίας εκδήλωσης βαρέων κλινικών συμπτωμάτων.

Επιπλέον, αντιικα φάρμακα δε θα χορηγούνται σε οποιονδήποτε νοσεί αλλά μόνο σε εκείνους που πραγματικά θα τα έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας εξετάζει την προμήθεια περισσοτέρων εμβολίων για την κάλυψη ολόκληρου του πληθυσμού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με το πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίζουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες για τη νέα γρίπη με προτεραιότητα στα παιδιά έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την πορεία της γρίπης διεθνώς, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά και ότι η διεθνής επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού.
Πηγή: skai.gr