Δεκαέξι νέα κρούσματα την Κυριακή

Σε 258 συνολικά ανέρχονται τα περιστατικά από το νέο ιό της γρίπης στην Ελλάδα, καθώς την Κυριακή καταγράφηκαν 16 επιπλέον από το Εργαστήριο Νοτίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τα 258 περιστατικά του νέου ιού της γρίπης που καταγράφηκαν στη χώρα μας τα 128 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Όσον αφορά τα νέα κρούσματα:

- Δέκα προέρχονται από χώρες του Εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

- Τρία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

- Τρία των οποίων οι επαφές διερευνώνται.

Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τη νέα γρίπη επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Υποψία για νέο κρούσμα
Στο μεταξύ, μια 45χρόνη από τη Βρετανία που βρίσκεται για διακοπές στα Χανιά με την οικογένεια της εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης και υποβάλλεται σε θεραπεία

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Κώστας Δανδουλάκης, η γυναίκα παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με πυρετό και τα συμπτώματα της γρίπης.

"Δόθηκε η κατάλληλη αγωγή στην ασθενή, στη συνέχεια ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα εξετασθούν στο νοσοκομείο και στο Παστέρ στην Αθήνα, ενώ παράλληλα δόθηκε προληπτικά αγωγή και στα υπόλοιπα 3 μέλη της οικογένειας της".

Παράλληλα, σε εξετάσεις για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη υποβλήθηκε ένας 25χρονος από τη Βέροια, που νοσηλεύεται από προχθές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό και συμπτώματα πνευμονίας.

Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τη Δευτέρα, από από το Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης.
Πηγή: skai.gr