Στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη, φοιτητές και σπουδαστές. Προκειμένου να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών και των τμημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ευελπιστούν, φέτος, να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα, καθώς επίσης και να ανασυγκροτηθεί η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας (ΕΦΕΕ).

Οι φετινές (φοιτητικές) εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων πολιτικών συμπερασμάτων δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου.

Οι εκπρόσωποι από την παράταξη της ΠΑΣΠ τονίζουν ότι οι φετινές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω της οικονομικής κατάστασης και των ευρωεκλογών.

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τις εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές "θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα".

Ο υπουργός εξήρε το ρόλο των φοιτητών στην προσπάθεια για την άνοδο της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας -όπως αναφέρει- της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σε ένα πλαίσιο κατοχυρωμένης αυτονομίας και άνθησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
Πηγή: skai.gr