Κλείσιμο

Θα παραμείνουν στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να παραμείνουν τη νύχτα της Δευτέρας οι αγρότες της Κρήτης, μετά τη συνάντηση που είχαν με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Οικονομικών, Θανάση Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων για τη μείωση της παρακράτησης υπέρ ΕΛΓΑ απο το 3% στο 0,5% κατα την πωληση των προιοντων τους.

Πρόσθεσε ότι το ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών έχει δοθεί ήδη στον υπουργό στις Βρυξέλλες. Μάλιστα ο κ. Χατζηγακης δεσμεύθηκε οτι θα τους συναντήσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα. •  •

Ωστόσο, όπως λενε οι αγρότες δεν πήραν απάντηση για τα εσπεριδοειδή, την κτηνοτροφία, τα αμπέλια, την παραγωγή πατάτας την μελισσοκομία και το πάγωμα των χρεών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας κανένα δρομολόγιο των πλοίων της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ δε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη για Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Ανάστασης Παπαληγούρας πρότεινε 10 τρακτέρ με μικρή αντιπροσωπεία αγροτών να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο παραγωγοί που είχαν συλληφθεί στα πρωινά επεισόδια, που σημειώθηκαν όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: skai.gr