Κλείσιμο

Αποφασίζουν για τα μπλόκα

Δε θα δοθούν περισσότερα χρήματα στους αγρότες πέραν του πακέτου των 500 εκατομμυρίων ευρώ επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος τη Δευτέρα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, για την παράταση ή μη των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα, το οποίο άνοιξε και την Κυριακή το πρωί για μια ώρα προκείμενου να περάσουν φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.

Στην Αθήνα αναμένονται όμως τη Δευτέρα το πρωί εκατοντάδες αγρότες της Κρήτης μαζί με τα τρακτέρ τους και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Θα συγκεντρωθούν έξω απο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκείμενου να επιδώσουν ψήφισμα στον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, οι καλλιέργειες τους δεν επιδοτούνται απο τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χορηγεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, χαρακτηρίζει επιπόλαιο τον ισχυρισμό ότι οι αποζημιώσεις δόθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια.

Υποστηρίζει οτι το ΠΑΣΟΚ υπέστη πολλαπλή ήττα στα μπλόκα, και δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί τα τρακτέρ όπως λεει τον εμπιστεύτηκαν.

Έκκληση στους αγρότες της Κρήτης να μη μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα, απηύθυνε την Κυριακή από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Λίγες ώρες πριν την επιβίβαση αγροτών της Κρήτης στα πλοία της γραμμής με προορισμό την Αθήνα, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως όλοι έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης αιτημάτων, ωστόσο, όπως είπε, η παρουσία αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ στους δρόμους της Αθήνας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Πηγή: skai.gr