Αποχωρούν από τα Τέμπη οι αγρότες

Άρχισαν οι πρώτες αποχωρήσεις των τρακτέρ απο το μπλόκο των Τεμπών.

Σε μπλόκα παραμένουν πάντως οι παραγωγοί σε Κάστρο Βοιωτίας, Αλαμάνα, Μικροθήβες, Νίκαια Λάρισας και Προμαχώνα Σερρών.

Μη βγάζουμε τα μάτια μας για να κάνουμε απλά αντιπολίτευση διεμήνυσε ο υπουργός Χατζηγάκης σε όσους αμφισβητούν τη νομιμότητα των 500 εκ ευρώ προς τους αγρότες.
Απευθυνόμενους συγκεκριμένα στους αγρότες από την Αλαμάνα και το Κάστρο Βοιωτίας τόνισε ότι τα αιτήματά τους για έναρξη διαλόγου θα ικανοποιηθούν άμεσα με την ενεργοποίηση του συμβουλίου αγροτικής πολιτικής.

Μέσα σε δύο μήνες θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα χρήματα απο το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός που συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη.

Δεν ήταν η ΝΔ που έκανε τους αγρότες να περιμένουν τις επιδοτήσεις στα καφενεία ή που διέφθειρε το θεσμό των συνεταιρισμών σημείωσε απο το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται ενοχλημένη επειδή η Αθήνα δεν την ενημέρωσε επισήμως για το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί στους αγρότες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει στις πληροφορίες, που ήθελαν την Επιτροπή να ερευνά τη νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.

Όπως είπε, η Επιτροπή δεν έχει λάβει επίσημη καταγγελία και κατ' επέκταση δεν έχει αποφασίσει ακόμη τη διεξαγωγή έρευνας για τη νομιμότητα ή όχι των οικονομικών ενισχύσεων της κυβέρνησης προς τους Έλληνες αγρότες.
Πηγή: skai.gr