Κρίσιμη συνάντηση

Κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, με τον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη. Από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Την Κυριακή, ο κ. Χατζηγάκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών από έξι περιοχές δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στα ποσά της στρεμματικής ενίσχυσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει παζάρια.

Διευκρίνισε ότι θα ανακοινωθεί στο Συντονιστικό Όργανο ο τρόπος καταβολής των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που θα δοθεί ανά αγροτικό προϊόν.

Οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στον αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι το πακέτο δεν εξειδικεύτηκε και ζήτησαν τα κονδύλιά του να κατευθυνθούν στους πραγματικούς αγρότες.

Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης σε Κάστρο Βοιωτίας, Μικροθήβες, Νίκαια, γέφυρα Αλαμάνας και Τέμπη.

Κλειστοί είναι, επίσης, οι δρόμοι Λάρισας Κοζάνης, Πρέβεζας Ιωαννίνων στο Λούρο, Θεσσαλονίκης Καβάλας στα Κερδύλια, Θεσσαλονίκης Βέροιας στην Κουλούρα, οι γέφυρες του Εύηνου και του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία, τα τελωνεία Εξοχής και Κήπων και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Ανοίγουν κατά διαστήματα οι συνοριακές διαβάσεις των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στα Χανιά Κρήτης παραμένει το μπλόκο στο Πλατάνι Σούδας.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν προειδοποιήσει ότι θα κλείσουν τη Δευτέρα τον Ισθμό της Κορίνθου και τις εθνικές Αθηνών Πατρών και Κορίνθου Τριπόλεως Καλαμάτας.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης