500 εκ. ευρώ σε αγρότες

Πακέτο ενίσχυσης συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ σε παραγωγούς βάμβακος, σιτηρών, ελαιολάδου και οπωροφόρων δένδρων, καθώς και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 75 εκατομμυρίων ευρώ για τους παραγωγούς βαμβακιού, καπνού και δημητριακών, αλλά και αύξηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέσω ανακατανομής των προβλεπόμενων ποσών, τα οποία φέτος θα καταβληθούν μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε τα μέτρα γενναία στήριξη του εισοδήματος και προανήγγειλε την έναρξη ανοιχτού διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών.


src=/upload_files/Image/Grafika
Κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου εξήγγειλαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, με αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου.

Την απάντησή τους στα κυβερνητικά μέτρα εξετάζουν οι αγρότες της υπολοιπης χώρας.

Δήλωση ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα αγροτικά προβλήματα με την μέθοδο του βλέποντας και κάνοντας, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που απαντούν σε κομβικά ζητήματα της αγροτιάς και αφορούν τόσο τον μετασχηματισμό όσο και την επιβίωση της ελληνικής γεωργίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνοντας ότι εκτενέστερη τοποθέτηση θα υπάρξει από το ΠΑΣΟΚ, μόλις λάβει γνώση των θέσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πηγή: skai.gr