Κλείσιμο

Τσακαλώτος: Το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης προστατεύει το περιβάλλον

Υπεραμύνθηκε του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που εξήγησε ότι ο ΕΦΚ είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε αυτοκριτική και εξήγησε ότι ο λόγος που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οφείλεται ότι το κόμμα του κυβέρνηση 3 από τα 4 χρόνια στο τρίτο μνημόνιο. Επανέλαβε την δήλωση ότι στο παρελθόν «την πλήρωσε η μεσαία τάξη» αλλά υπογράμμισε ότι αυτό ήταν επιβεβλημένο.  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ μεγάλα, αλλά υποστήριξε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.