Κλείσιμο

Ένεση ρευστότητας ύψους 20 δισ. ευρώ

Σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που ανακοινώνει την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό πακέτο μέτρων θα προβλέπει παροχή ρευστότητας από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου έναντι προνομιούχων μετοχών και εγγύηση του διατραπεζικού δανεισμού.

Οι διατάξεις του σχεδίου θα τεθούν σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκουφης μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προχωρά με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την φερεγγυότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

• • Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή.

Κοινός στόχος είναι να σωθεί η πραγματική οικονομία, να μη χαθεί καμία κατάθεση και να αρχίσει ο έλεγχος των τραπεζών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υπουργός
Την επανάκτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης, ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας.

Στο μεταξύ, εξαγορές και συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, προανήγγειλε με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας
Ο κ. Αράπογλου σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στην Ελλάδα το τραπεζικό σύστημα ήταν ισχυρό και άντεξε στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Πηγή: skai.gr