Βαριά πρόστιμα στον ΟΤΕ

Την επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ αποφάσισε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, "η απόφαση αυτή ελήφθη για το λόγο ότι η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο πρώτο εγχείρημα εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΤELLAS ΑΕ της υπηρεσίας double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με γρήγορο Ίντερνετ).

Η ΕΕΤΤ έκρινε ότι η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ, με την ιδιότητά της ως ο αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, παραβίασε τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής ανοικτού δικτύου, καθώς επίσης και καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθόσον υπαιτίως δεν επέτρεψε στην ανταγωνίστριά της εταιρεία ΤΕLLAS ΑΕ να προωθήσει μια καινοτόμο υπηρεσία, με το να μην της παρέχει -ως όφειλε- πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης και συναφών ευκολιών, για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα με την ΕΕΤ, ήταν να υποχρεωθεί η εταιρεία ΤΕLLAS ΑΕ να αναστείλει την εμπορική προώθηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να υποστεί σημαντική οικονομική ζημία και να δυσφημιστεί σε χιλιάδες πελάτες της.

Επιπλέον, δυσφήμιση επήλθε και στο σύνολο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, το ευεργετικό για τους καταναλωτές άνοιγμα της οποίας δυσχέρανε με τη συμπεριφορά της αυτή η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ.

Ανάλογες καταγγελίες εναντίον της ΟΤΕ ΑΕ έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ και από άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.
Πηγή: skai.gr