ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Εξωστρέφια ΣΤΑΣΥ με την επαναπαρουσία της στην αγορά του Ισραήλ

Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (στο πλαίσιο διεθνούς κοινοπρακτικού σχήματος) συμμετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, που προκηρύχτηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ισραήλ

 
Συνεπής στην δέσμευσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Θωμόπουλος, ότι η ΣΤΑΣΥ ΑΕ μπορεί και πρέπει να εξάγει την τεχνογνωσία που διαθέτει, προκειμένου να αποκομίσει έσοδα που στο τέλος θα είναι υπέρ του επιβατικού κοινού, των χρησών του Μετρό, του Τραμ και των ΗΣΑΠ, έβγαλε την εταιρία για δεύτερη  φορά στην αγορά του Ισραήλ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (στο πλαίσιο διεθνούς κοινοπρακτικού σχήματος) συμμετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, που προκηρύχτηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ισραήλ και αφορά την κατασκευή και συντήρηση των γραμμών (Πράσινη και Μωβ) του ελαφρύ σιδηροδρόμου (LRT) στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, ο προϋπολογισμός του οποίου υπερβαίνει το ένα δις. ευρώ.  

Προσφάτως, ολοκληρώθηκε η διαδικασία προεπιλογής και το κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο μετέχει η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., προκρίθηκε  στην β΄ φάση του διαγωνισμού, ως «Επιλέξιμος Συμμετέχων χωρίς περιορισμούς στη σύνθεση και των μελών και των παροχέων εμπειρίας».

Ειδικότερα η Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., εκμεταλλευόμενη το ιδιαίτερα σημαντικό υπόβαθρο της σε ότι αφορά την εμπειρία στη λειτουργία και συντήρηση τόσο των συστημάτων γραμμών Μετρό όσο και ελαφρύ τροχιοδρόμου (LRT), ανακοινώθηκε, από τη αναθέτουσα αρχή, ως ο «Πάροχος Εμπειρίας Συντήρησης» του έργου.

Η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την τελική ανάθεση του έργου αυτού, συνολικού ύψους 1,3 δις ευρώ, συνεχίζεται με την  ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. να προσδίδει με την συμμετοχή της στο έργο, σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο κοινοπρακτικό σχήμα.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή, βρίσκεται η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., με περίπου 300 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από όλους τους σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ που εστάλησαν στην Google, προκειμένου να αναρτηθούν στους ψηφιακούς χάρτες της εταιρείας Google Maps/Google Street View.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες 360 μοιρών έχουν αναρτηθεί και οι επιβάτες και επισκέπτες της πόλης μπορούν να πραγματοποιήσουν μια πρώτη ψηφιακή ξενάγηση στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχίας.

Στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησε από τις πρώτες αναρτήσεις των σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα Google Maps/Google Street View, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και καθοδηγήθηκαν, χρησιμοποιώντας τις εν λόγω φωτογραφίες των σταθμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Οι ψηφιακές «επισκέψεις» στους σταθμούς του δικτύου των ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αυξάνονται με γρήγορους ρυθμού, καθώς τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα φαίνεται ότι είναι πλήρως εξοικειωμένα με την ψηφιακή καθοδήγηση μέσω των χαρτών της Google. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Ιούνιο η τοποθεσία του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασε τις 400.000 θεάσεις, μέσω Google Street View. Εξ αυτών οι 100.000 θεάσεις αφορούσαν τις επίσημες φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώ  περίπου 40.000 θεάσεις είχαν οι 360 μοιρών φωτογραφίες  του σταθμού της Ακρόπολης και περίπου 32.000 της Ομόνοιας.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ ξεκίνησε πριν από 8 μήνες το τεράστιο έργο καταγραφής των σταθμών με φωτογραφίες 360 μοιρών και με αυτό τον τρόπο, όπως έχει επισημάνει ο διευθύνων συμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Θωμόπουλος, υλοποιείται ένα ευρύτατατοπρόγραμμα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες της Αθήνας, αλλά και προς τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας ένα ακόμη άνοιγμα στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διευκόλυνση του κοινού που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα πλοήγησης.
 
Ικανοποιημένος από την αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης ο Ρέγκλινγκ
Προσθέτει πάντως, ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η πρόθεση από τους θεσμούς...
21.07.2019, 12:41
Βεσυρόπουλος: Η μείωση ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τωρινές αντικειμενικές αξίες
Ο κ Βεσυροπουλος έκανε λόγο για δίκαιη μείωση για φέτος, σημειώνοντας ότι του χρόνου θα υπάρξει και άλλη μία...
21.07.2019, 10:06
Βρούτσης στον ΣΚΑΪ : Ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις
Μάλιστα ο κος Βρούτσης απέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία...
21.07.2019, 09:40
Αυτές είναι οι φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
Γενναίες φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς επίσης και διευκολύνσεις για την ελάφρυνση όσων...
20.07.2019, 22:38
Χατζηδάκης σε ΣΚΑΪ: Θα παρουσιάσουμε πολυπαραγονικό σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ
Σημείωσε πάντως πως θα χρειαστούν μήνες για την εφαρμογή του σχεδίου.
20.07.2019, 13:21
ΑΑΔΕ :Ζήτα συνεργασία από Airbnb για να βρει μη δηλωμένα στο μητρώο ακίνητα
Εφόσον διασταυρωθούν τα στοιχειά και εξακριβωθούν οι υπόχρεοι, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον...
20.07.2019, 12:20
Πέτσας στον ΣΚΑΪ : Μείωση ΕΝΦΙΑ σε 2 φάσεις - Πάταξη της υπερφορολόγησης
Σύμφωνα με τον κο Πέτσα, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδια από τότε που ήταν αντιπολίτευση.
20.07.2019, 08:52
Ο οίκος Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο των τουρκικών τραπεζών
O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο σε ξένο νόμισμα 12 τουρκικών...
19.07.2019, 22:40
Βρούτσης:Αναβαθμίζεται ο ρόλος και το έργο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εγώ προσωπικά θα σταθούμε δίπλα τους με απόλυτη εμπιστοσύνη και θα...
19.07.2019, 13:13
Η ακτινογραφία του ελληνικού χρέους - Πώς κατανέμονται έσοδα και δαπάνες
Ελέω Μνημονίων τα δάνεια κυριαρχούν ενώ τα ομόλογα υστερούν.
19.07.2019, 13:05

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 70  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.