Δραγασάκης: Έως τέλος του χρόνου με ΠΝΠ η παράταση του νόμου Κατσέλη

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και έως το τέλος του χρόνου θα προωθηθεί η παράταση του λεγόμενου νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για σύντομη παράταση μέχρι να προετοιμαστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αιτιολογώντας την ΠΝΠ με την επίκληση της ταχείας διαδικασίας. Οι πληροφορίες θέλουν η παράταση να είναι δίμηνη.

Αναλύοντας την τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που κατέθεσε και με την οποία διευρύνεται και παρατείνεται έως τις 31/12/2019, ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για «συνειδητή πολιτική της δεύτερης ευκαιρίας». Χτύπησε καμπανάκι για το ιδιωτικό χρέος το οποίο χαρακτήρισε την «πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης».

«Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα του συσσωρευμένου χρέους που απειλεί την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος και την ίδια την κοινωνία και την οικονομία αν δεν βρούμε μία διέξοδο να διακανονιστούν τα χρέη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Διατυπώνοντας τους προβληματισμούς που συζητούνται γύρω από τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το ενδεχόμενο να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από συνειδητούς κακοπληρωτές, ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί το δάσος μπροστά στο δέντρο.

«Υπάρχουν κίνδυνοι αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε κάπως γενναιόδωροι χωρίς να σημαίνει ότι αγνοούμε τα προβλήματα. Για αυτό θα υπάρχει πάντα μια άμυνα, ώστε αυτές οι δυνατότητες να μην αξιοποιούνται από κάποιους που έχουν δυνατότητα αλλά δεν είναι συνεπείς».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά