Στην Αθήνα για την αξιολόγηση της οικονομίας στελέχη της Ευρωβουλής

Η εφαρμογή και ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής συνδρομής και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί, από την προσεχή Δευτέρα, στο μικροσκόπιο της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η διήμερη επίσκεψη των ευρωβουλευτών στην Αθήνα, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ασκήσει τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.  

Η δωδεκαμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα,  καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανισμών και ενώσεων καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών. 
 
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς.
 
Την Τρίτη στις 11.30 το πρωί, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Πηγή: skai.gr