Γερμανία: Δε διαφαίνεται άμεσα λύση στην εμπορική διαμάχη με τον Τραμπ

Η εμπορική διαμάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν θα λυθεί άμεσα σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά στην απόφαση του αμερικανού προέδρου να επιβάλει δασμούς στα μέταλλα.

«Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να ενεργήσουν αποφασιστικά αν και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια λύση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις εμπορικές ανισορροπίες. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε υπόψη πραγματικά επιχειρήματα. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να συμβεί μεταξύ φίλων και εταίρων και όχι μέσω αντιπαράθεσης» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η Σύνοδος των ηγετών της G7 δημιούργησε εμπόδια ενώ πρόσθεσε ότι οι πρόσθετοι δασμοί που επέβαλε ο Τραμπ θα πλήξουν τους συμμάχους των ΗΠΑ αλλά και την ίδια την αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε κατάπληκτους τους συμμάχους του όταν αποφάσισε να μην υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν των G7, βασικός άξονας του οποίου ήταν το ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο καθώς και η καταπολέμηση του προστατευτισμού.
Πηγή: skai.gr