Στο στόχαστρο ιδιοκτητών πολυκατοικιών το AirBnB

Θύμα της μεγάλης επιτυχίας της κινδυνεύει να γίνει η υπηρεσία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών, AirBnB.

Μετά τις φορολογικές αρχές, τώρα και ιδιοκτήτες πολυκατοικιών βάζουν στο στόχαστρο το AirBnB, εξαιτίας της επιβάρυνσης που προκαλεί.

Συγκεκριμένα, δύο ιδιοκτήτες πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας σκοπεύουν να προσφύγουν κατά της υπηρεσίας, επικαλούμενοι τους κανονισμούς της πολυκατοικίας, οι οποίοι προβλέπουν την απαγόρευση δραστηριοτήτων που προϋποθέτουν τη διαχείριση συγκέντρωσης ατόμων.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, ο συγκεκριμένος τρόπος μίσθωσης ισοδυναμεί με κατ’ επάγγελμα χρήση, έχοντας βάση τη σχέση υπεκμίσθωσης, καθώς η μία περίπτωση αφορά κατοικία με 12 κρεβάτια και η άλλη 16.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι από τη συγκεκριμένη πρακτική μίσθωσης προκύπτει υπέρμετρη επιβάρυνση των κοινοχρήστων, αναφέροντας ως παράδειγμα τις φθορές στον ανελκυστήρα, τη ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων και την όχληση που δημιουργείται από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που φιλοξενούνται σε αυτά τα διαμερίσματα.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν απευθυνθεί για τα παραπάνω στην αστυνομία, εκείνη τους παρέπεμψε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Πηγή: ΣΚΑΪ.gr