Κλείσιμο

Σεντένο: Αποφάσεις για το χρέος μετά την λήξη του προγράμματος

Κατά την τοποθετήσή του μετά το πέρας του σημερινού Eurogroup ο Μάριο Σεντένο υπογράμμισε πως έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας αλλά αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος.

Αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα ο κ. Σεντένο τόνισε πως είναι ένα θετικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Ελλάδας την κηδεμονία του οποίου θα έχει αποκλειστικά η χώρα μας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Προέδρου του Eurogroup:

«Σήμερα καλωσορίσαμε τον κ. Σολτς για τον οποίο ήταν το πρώτο Eurogroup.

Αναφορικά με την Ελλάδα είχαμε μία παραγωγική συζήτηση και λάβαμε ενθαρρυντικά στοιχεία τόσο αναφορικά με το πλεόνασμα όσο και με την πρόοδο σε όλους τους κρίσιμους τομείς της Ελληνικής οικονομίας . Οι θεσμοί μας έχουν καταθέσει μία θετική αναφορά για την πρόοδο της Ελλάδας.
Οι θεσμοί θα έρθουν στην χώρα στις 14 Μαΐου. 

Προετοιμάζουμε ήδη την μετά προγραμματική περίοδο. Σήμερα ο Έλληνας ΥΟΠΟΙΚ παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μετά την λήξη του προγράμματος ένα πρόγραμμα του οποίου την κηδεμονία θα έχει αποκλειστικά η Ελλάδα.

Απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν μετά το πέρας του προγράμματος με την προϋπόθεση πως έχουν τηρηθεί όλες οι δεσμεύσεις της χώρας. Αποφάσεις την έξοδο  από το πρόγραμμα θα ληφθούν στο κρίσιμο Eurogroup του Ιουνίου 

Οι λεπτομέρειες για την διευκόλυνση της Ελλάδας κατά την έξοδο από το πρόγραμμα θα συζητηθούν στο Eurogroup του Ιουνίου.

Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα στα stress test των Ελληνικών τραπεζών, ανοιχτά θέματα με τα κόκκινα δάνεια τα οποία έχουν ακόμη δουλειά να γίνει αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».
Πηγή: skai.gr