Ryanair: Αποχώρηση από τα Χανιά λόγω των υψηλών χρεώσεων στο αεροδρόμιο

Την απόφαση να κλείσει τη βάση της στα Χανιά και να μειώσει τα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα αποφάσισε η Ryanair. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει δύο αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά στη Γερμανία, με αποτέλεσμα την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.

Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από την Αθήνα προς τη Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας για την Ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαο Λάρδη, η απόφαση ελήφθη λόγω των υψηλών χρεώσεων στα ελληνικά αεροδρόμια.

Ο κος Λάρδης πάντως ανέφερε πως η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ'όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας