Πετρόπουλος: Απρίλιο η επιστροφή τυχόν διαφορών από ασφαλιστικές εισφορές

Εντός του Απριλίου αναμένεται η επιστροφή τυχόν διαφορών που θα προκύψουν από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως ανακοίνωσε ο Τάσος Πετρόπουλος από τη Βουλή με τον ίδιο, ωστόσο, να εκτιμά ότι δεν πρόκειται να προκύψει ανάγκη συμψηφισμού, αφού όπως υποστήριξε οι μη μισθωτοί πληρώνουν 663 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα ετησίως για εισφορές.

«Και μάλιστα απ’ τους αγρότες το 36% καταβάλλει μικρότερη εισφορά σε σχέση με την 3η ασφαλιστική κατηγορία που κατέβαλλαν μεγαλύτερες παλαιότερα. 370.000 ασφαλισμένοι συνολικά καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά γιατί έχουμε δώσει με το νόμο 4337 τη δυνατότητα καταβολής μικρότερης εισφοράς. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουν πληρώσει περισσότερα», πρόσθεσε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων, επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες του Βασίλη Κεγκέρογλου περί παράνομης παρακράτησης 300 εκατομμυρίων ευρώ παραπάνω από ελεύθερους επαγγελματίες με τον υπολογισμό των εισφορών βάσει των εισοδημάτων του 2015 αντί του 2016 που προβλεπόταν και ήταν χαμηλότερα, συνεπώς της ανάγκης συμψηφισμού.

«Είναι γνωστό το θέμα αλλά είτε δεν δίνετε απαντήσεις είτε προσπαθείτε να παραπλανήσετε με fake news. Κατά καιρούς λέτε τον άλλο μήνα ο συμψηφισμός, έχουν περάσει μήνες και μήνες, έχει αλλάξει το ημερολογιακό έτος και τίποτα δεν γίνεται», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα των υποσχέσεων του κ. Πετρόπουλου.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις διαβεβαιώσεις που έδινε παλαιότερα για το θέμα ο κ. Πετρόπουλος, ισχυρίστηκε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο που αναφερόταν σε συμψηφισμό αγνοούσε το γεγονός ότι τελικά δεν προκύπτει πρόβλημα αυξημένων εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και πρόσθεσε «θα βαρεθείτε να μας βλέπετε να κάνουμε αλλαγές όπου διαπιστώνεται ότι απαιτείται αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών».
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά