Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η νέα έξοδος στις αγορές με 7ετή τίτλο

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να ξαναβγεί στις αγορές χρέους η Ελλάδα, εκδίδοντας ομόλογο 7ετούς διάρκειας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Στόχος θα είναι η άντληση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στο δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» έως 19 δισεκ. ευρώ που προσπαθεί να συγκροτήσει η Αθήνα ώστε να εξυπηρετεί απρόσκοπτα το χρέος της για περίπου ενάμισι έτος μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η ακριβής ημερομηνία εξόδου στις αγορές δεν έχει ακόμα αποφασιστεί όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές τους τελευταίους μήνες, χάρη στην ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου στη δευτερογενή αγορά βρίσκεται σήμερα λίγο πάνω από το 3,6%, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νέα έκδοση μπορεί να πετύχει αρκετά χαμηλό επιτόκιο.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε παλαιότερες πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει δύο ακόμα εκδόσεις ομολόγων έως τη λήξη του προγράμματος στήριξης.
Πηγή: skai.gr