Τσακαλώτος: Tο πρώτο πολυνομοσχέδιο που τα θετικά υπερτερούν μακράν

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως στα αρνητικά σημεία του πολυνομοσχεδίου είναι η διάταξη για την απεργία τονίζοντας σχετικά «δεν θα ήταν δική μας επιλογή».  Ο Υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη διάταξη αφορά πρωτοβάθμια σωματεία.

Στα θετικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθέτησε το Κτηματολόγιο που ιδρύεται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και την αύξηση στον προϋπολογισμό που αφορά τα επιδόματα από τα οποία όπως τόνισε ευνοούνται οι οικογένειες με ένα και δυο παιδιά, ενώ στους τρίτεκνους και πολύτεκνους γίνεται εξορθολογισμός. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε «κι εγώ τρίτεκνος είμαι».

Στα θετικά του νομοσχεδίου ο Ευκλείδης Τσακλώτος τοποθέτηση και σχετική πρόβλεψη που αφορά την προτεραιότητα αποζημίωσης εργαζομένων έναντι τραπεζών από επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει. 

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τους πλειστηριασμούς σημειώνουν πως η σχετική διάταξη θα μπει στον κορμό του πολυνομοσχεδίου και ίσως χρειαστούν νομοθετικές βελτιώσεις. Αρχικά όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές οι πλειστηριασμοί αρχικά θα γίνονται με βάση τους κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Πηγή: skai.gr