Μεγάλες οφειλές της ΔΕΗ & μεγάλων επιχειρήσεων έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ

Τα ονόματα περισσότερων από 8.900 προσώπων και 14.000 επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο ή προς ασφαλιστικά Ταμεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έρχονται στο φως ασφαλιστικές οφειλές της ΔΕΗ ύψους σχεδόν 44,78 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στα 184,38 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη της διαφημιστικής εταιρείας Ατέρμων του Φίλιππου Βρυώνη, που ήταν ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Ε, ενώ υπάρχει και ασφαλιστική οφειλή ύψους 452.000 ευρώ.

Μεγάλες είναι οι οφειλές και της επιχείρησης Τηλέτυπος (MEGA), η οποία χρωστά περισσότερα από 16,8 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο και πάνω από 5,2 εκατομμύρια σε απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη χρωστά συνολικά σχεδόν επτά εκατομμύρια ευρώ, και συγκεκριμένα 4,8 εκατ. στο Δημόσιο και ακόμα 2,07 εκατ. για την ασφάλιση εργαζόμενων.

Στα 155 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρωστούμενα, φορολογικά και ασφαλιστικά, της Ελεύθερης Τηλεόρασης, που ήταν ο παλιός σταθμός ALTER.

Όλες οι οφειλές που αναρτήθηκαν από την ΑΑΔΕ έχουν καθυστέρηση που υπερβαίνει το ένα έτος.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για νομικά πρόσωπα ΕΔΩ
Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο για τα φυσικά πρόσωπα ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr